NatuRaw lifestyle

home
waarom rauw
rauwe verhalen
coaching
artikelen
recepten
rauwe wereld
links

 

 

oregano


Wat de industrie je niet vertelt

  • De industrie vertelt je niet dat fluor een zeer agressieve stof is die zich met vrijwel alle andere stoffen zoals zuurstof verbindt. Fluor tast praktisch alle organische en niet organische stoffen aan. De fluorzouten zijn zeer giftig kunnen het DNA aantasten, remmen enzymen sterk af met alle gevolgen van dien en hebben een bacteriedodende werking. (denk aan darmflora). Fluor kan de botten zowel plaatselijk verweken als ook verharden en brozer maken. Dit lijkt tegenstrijdig maar door onderzoek is gebleken dat bij een toename van fluorideconcentratie in het bot, het weerstand tegen breuk afneemt. Deze verschijnselen hebben met de structuur en kwaliteit van het bot te maken. Fluor heeft een invloed op de elasticiteit van de botten. Voor een chronische botfluorose is het heel karakteristiek om een verhoogde botdichthied afgewisseld door plekken van verweking te vertonen. De verweking zit vooral in het bekken en verwels terwijl men in de lange botten een groei van nieuwe botweefsel constateerde.

  • Ze vertellen je niet dat tandpasta naast de fluoridenverbindingen ook sodium lauryl sulfit bevat. Dit stof kan mondzweren en mondkanker veroorzaken.

  • Ze vertellen je niet dat de meeste shampoos dioxinen en nitraten bevatten die kankerverwekkend zijn. De dioxinen en nitraten blijven niet op de huid liggen maar worden opgenomen en komen zo in de bloedbaan terecht. Ze vertellen je niet dat de meeste shampoos de ontwikkeling van kinderogen belemmeren en op een lange termijn schade kunnen aanrichten.

  • Ze vertellen je niet dat de meeste vochtinbrengende crèmes propyleen glycol bevatten dat als antivries en remvloeistof gebruikt wordt en daar beter op zijn plaats is dan op je gezicht. Propyleen glycol wordt ook door de huid opgenomen.

  • Ze vertellen je zeker niet dat de meeste bubbel bad producten eigenlijk de reële eigenschap van een kanker bad hebben.

  • Ze vertellen je niet dat MSG, Monosodium Glutamaat, E621, E 635, smaakversterker of gehydroliseerd plantaardig eiwit andere benamingen zijn voor één en dezelfde stof. Dat stof moet verborgen blijven voor de consument omdat het een zeer schadelijk en verslavende stof is. Echter het wordt in alle kant-en-klare producten verwerkt. Door MSG anders te benoemen tracht de industrie de alertheid van de consument te omzeilen en heeft daarvoor bepaalde trucs in petto. Als MSG toegevoegd wordt aan andere additieven zoals Mout extract, maltodextrine, Natural Flavouring, Seasoning en ga zo maar door hoeft geen vermelding op het etiket te staan. MSG werkt verslavend en animeert tot het meer eten van het (minderwaardige) product waaraan het toegevoegd is. MSG heeft een directe link met overgewicht door de insulineproductie te verdrievoudigen. MSG is een drug dat direct invloed heeft op de werking van de hersens. Er is geen wettelijk vastgesteld maximum op MSG gebruik. ADHD en concentratieproblemen bij kinderen hebben een directe link met MSG en het is ook goed te zien dat de stijging van deze problemen met de intrioductie van MSG in de voeding te maken heeft. Voor meer informatie bezoek ook deze link!

  • Ze vertellen je niet dat Mineraalolie dat in veel huidproducten en vooral in baby olie zit, een irriterende stof is die de huid letterlijk laat stikken.

  • Ze vertellen je niet dat veel additieven in onze voeding en andere producten afvalproducten van de industrie zijn die een nieuwe bestemming hebben gekregen.

    Voor meer informatie kijk op www.milieudefensie.nl
 
Copyright © NatuRAW lifestyle 2006
De informatie op deze website is uitsluitend bestemd voor educatieve doeleinden.
Bij gezondheidsklachten raadpleeg altijd een arts of therapeut.
De inhoud van deze site is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren of te genezen.