NatuRaw lifestyle

home
waarom rauw
rauwe verhalen
coaching
artikelen
recepten
rauwe wereld
links

 

 

 

oregano


Blauwgroene alg

klamathDe blauwgroene oeralg uit het Klamath meer, die vanwege haar Latijnse benaming  (Aphanizomenon flos aquae)  afa-alg wordt genoemd, wordt in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als "het perfecte superlevensmiddel van de natuur". Als wildgroeiend totaalorganisme heeft zij een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel. Door haar rijkdom aan vitale stoffen brengt de alfa-alg de tekortsymptomen in evenwicht, en het lichaam kan de in haar huizende geneeskracht beter ontplooien.
 
Het Klamath Lake ligt op 1400 meter hoogte, in Oregon, en daar groeit de blauwgroene afa-alg. De afa-alg is een natuurlijk voedingsmiddel dat een totaalwerking heeft op het lichaam en ziel. De afa-alg wordt op zorgzame wijze geoogst en met gebruik van de Refractance Windom TM technologie gedroogd. Bij dit nieuwe droogprocédé wordt de waardevolle samenstelling aantoonbaar nog beter behouden dan bij het tot nu toe gebruikelijke vriesdroogprocede. In de vorm van poeder en pastilles staat de alg ons met jarenlange houdbaarheid ter beschikking. Met wat water of groentesap is deze zoetwateralg uniek in haar lichte verteerbaarheid en assimilatievermogen. 95% van de voedingsstoffen kunnen zoals ze zijn direct door het lichaam worden gebruikt.
1,5 gram van de gedroogde alg dekt de complete lichaamsbehoefte aan alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van de aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam en daardoor in de behoefte voorziet van het lichaam. De afa-alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft en dit in een samenstelling die als "maatwerk" in de behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling bij de werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de afa-alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt zij geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt zich de afa-alg van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.
Tot nu toe werden meer dan 40 (!) mineraalstoffen geanalyseerd die aan enzymen zijn gebonden en daardoor eveneens bijzonder makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De afa-alg bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur, één van de meest waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk, die tot nu toe slechts in weinig levensmiddelen is aangetroffen.
Als enig levensmiddel bevat ze hetzelfde spectrum aan actieve essentiële vetzuren als moedermelk, alsook Peptide("Substantie P") dat het immuunsysteem versterkt. Tevens bevat de afa-alg EPA- en DHA-vetzuren (sleutelsubstanties voor de vorming van menselijke hersenen), alle vitamines- waaronder in slechts 1,5 g de voor de vegetariër zo belangrijke vitamine B12 in voldoende hoeveelheid- en meer chlorofyl dan in ieder ander levensmiddel.
De uitgeputte grond, de belasting van het milieu, de te vroege oogst en de vele andere factoren dragen bij het feit dat zelfs een gezonde voeding niet meer voldoende vitale stoffen bevat.  Heden ten dage moet men vier appels eten om aan het gehalte vitale stoffen van een appel uit 1990 te komen. Tegelijkertijd neemt de markt in kunstmatig vervaardigde vitamines en voedingssupplement een geweldige vlucht. De vraag is of deze preparaten werkelijk het alternatief zijn.


De werking op hersenen, geest en gemoed.
Bijna eenieder die de alg regelmatig inneemt, meldt een stemmingverbetering en ook voor de hersenen schijnt het de ideale "brandstof" te zijn. De in de afa-alg in grote getale aanwezige biophotonen passeren ongehinderd de bloed- hersen- slagbomen en dringen direct de hersenen binnen, waar ze helpen neuronale dwarsverbindingen tussen de hersenhemisferen te bouwen. Dit maakt ons alert, meer intuïtief, evenwichtiger en creatiever.
EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de afa-alg specifieke delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenstromen laat zich een verbetering van de hersenintegratie afleiden en verdere tests laten zien, dat die delen van de hersenen die met concentratiestoringen, depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan, beter met elkaar verbonden zijn.


Toepassing en dosering.
De beste werking verkrijgt men door inname van de algen op de nuchtere maag met wat water. Neemt men de alg in de namiddag of 's avonds, dan wordt men in de regel zo monter, dat men mogelijk niet inslaapt. Een regelmatige inname is zinvol. De meeste mensen hebben 1-2 gram per dag nodig. Kinderen hebben minder nodig vanaf 2 jaar 0,5 gram en vanaf 5 jaar 1 gram.
In geval grote belasting of bij intensieve sportbeoefening kan de dosis ook verhoogd worden. De 'juiste' hoeveelheid is individueel verschillend. Een overdosering heeft in de gewenningstijd hoogstens eenmalig diarree tot gevolg.


Belangrijk: Vrouwen die tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding de algen willen beginnen in te nemen, dienen te overleggen met een met algen ervaren arts of deskundige. Het organisme kan tijdens de eerste maanden waarin de algen worden ingenomen, de opgeslagen gifstoffen in het lichaam verhoogd gaan uitscheiden. Deze afvalstoffen kunnen dan via de placenta of de moedermelk het kind belasten.

Het nuttigen van afa-alg , het supervoedsel bij uitstek,  levert het lichaam de noodzakelijke voedingselementen, welke in het bereidingsproces van een warme maaltijd verloren gaan. 
Blauw Groene Algen  bevatten van alle planten op de planeet het meeste bladgroen en 60% eiwitten, in een verhouding gelijk aan die van het menselijk lichaam
Dit resulteert na enkele weken in :
meer energie zowel mentaal als lichamelijk
betere bloedkwaliteit
sneller herstel na ziekte, kwetsuren, operaties of chemotherapie.
gezondere huid, haar en nagels.
verhoogde topprestaties. (spieropbouw en versneld herstel)
geleidelijker menstruatie. (aanmaak nieuwe bloedvoorraad)
verhoogd weerstandsvermogen.
een beter uithoudingsvermogen. (kracht- en overlevingsvoedsel)
ontgiftiging van het lichaam. (zware metalen : oa cadmium, kwik, lood ) amalgaam = tandvullingen , PCB's en de meer dan 50.000 lichaamsvreemde stoffen die via lucht, drank en voeding het lichaam binnenkomen
Aphanizomenon flos aquae = Supervoedsel ! 

 

 
Copyright © NatuRAW lifestyle 2006
De informatie op deze website is uitsluitend bestemd voor educatieve doeleinden.
Bij gezondheidsklachten raadpleeg altijd een arts of therapeut.
De inhoud van deze site is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren of te genezen.